Kunnon aikuisviihdettä televisioon!

10.5.2017

TV-ohjelmat on pääsääntöisesti suunnattu alle 45-vuotiaille.

Tottahan se on. No, mitäs minä sitten katselen – tällainen eläkkeellä oleva sennu? En yleensä halua katsella ohjelmia, joissa on mukana palkintoja havittelevia taviksia, joissa juonitellaan ja ollaan petollisia ja joku pudotetaan jatkosta, tai harmitellaan elämän vaikeutta, en muka-hauskoja improvisaatiosketsiohjelmia, joissa usein mennään sitä missä aita on matalin, tai…, tai…, tai... Tuloksena on vain amatöörimäistä tunarointia. Melkein aina jo pelkkä tosi-tv -sana saa niskavillani pystyyn.

Kaipaan enemmän ammattilaisten näyttelemiä tv-elokuvia ja näytelmiä, varietee-esityksiä, kunnolla käsikirjoitettua komediaa, dokumentteja ja katselen mielelläni vanhojakin elokuvia. En kuitenkaan kahdeksatta kertaa niitä samoja – Poliisiopisto, Die Hard, Alaston ase jne. kaikkine jatko-osineen. Hyviä elokuvia, mutta eikö kaikki osaa ne jo ulkoa? Enkä halua juuttua mihinkään äärimmäisen tiukkaan formaattiin, josta ei voi tuumaakaan poiketa tv-yhtiön saamatta sapiskaa. Noita kolme jaksoa katsottuani tuntuu, että kaikki on jo nähty. Ja missään tapauksessa en halua nähdä ennen mainoskatkoa mitä katkon jälkeen tapahtuu, saati katkon jälkeen kerrata mitä tapahtui ennen katkoa.

Toki noita mainitsemiani ohjelmiakin löytyy, mutta harvakseltaan. Ja katsojalukuihinhan kaikki tietysti perustuu. On kuitenkin raadollista, että paljonkin katsojia kerännyt ohjelma saatetaan lopettaa, jos katsojaprofiili on pääsääntöisesti yli 45-vuotiaita. Olen ajatellut, että koska en osta kaikkia niitä tuotteita, joita nykyään jopa alle kymmenen minuutin välein mainostetaan, saattaisin olla valmis maksamaan katselustani jonkin verran nykyistä enemmän. Vastineeksi vaadin maksamallani hinnalla myös paljon laadukasta ohjelmaa. Vaan mistä sellaisen kanavan löydän?